Veum Ballklubb

Selskapsberetningen

VEUM BK. MED SAMHOLD OG GLEDE I FOKUS

Historie


Sent i september 2021 begynte tanken om å starte egen klubb. Det startet mest som en vits med et fnugg av seriøsitet, som utviklet seg videre. Lite visste de to sekstenåringene Noah Daniel Owen og Filip Lier Hansen at ett år senere feiret de ett års dagen til klubben sin.

Veum Ballklubb ble stiftet 07.11.2021 – på stiftelsesmøte var, i tillegg til de to grunnleggerne, Arber Kacaniku, Hans Petter Eilertsen Gluppe, Jacob Eriksen, Linus Roberg, Marius Jensen, Mikkel Hurrød-Nilsen, Olai Hildonen og Sivert Nygaard-Monsen.

Det første året til klubben var innholdsrikt, med oppstart, nedlegging og oppstart for fullt igjen. Kort tid etter stiftelsesmøte og første trening, ble klubben kontaktet av  Skogstrand IL Fotball. Etter et par møter mellom partene, ble det landet en avtale som gjorde at Veum Ballklubb ble en del av Skogstrand IL. Her trodde nok de fleste at historien om Veum BK skulle ende, men i mars 2022 tok historien en dramatisk vending, lagets kontaktperson var ferdig i Skogstrand, og vilkårene som var avtalt ble ikke fulgt opp av de gjenværende i Skogstrand IL. Veum BK var nå usikre på hva som skulle gjøres. Skulle man bli, eller skulle man gi Veum Ballklubb en ny og real sjanse?

Sommeren 2022 ble en hektisk periode, Veum Ballklubb ble igjen etablert, sponsorer skaffet og midler fra ulike stiftelser søkt. Få hadde trua og man kunne lese flere kommentarer på både Twitter, Facebook og i Fredriksstad Blad at man ikke forstod poenget med å etablere en ny klubb og ikke minst at dette aldri kom til å gå, syttenåringer kan vel ikke drive en bærekraftig fotballklubb.

Videre denne sommeren ble det flere treninger, og ikke minst ble arbeidet med et seniorlag startet. Første utgaven av Veumdagen gikk også av stabelen, samt at en gjeng reiste til Seljord for å skaffe klubben ekstremt viktige midler, uten den innsatsen til gutta som var tilgjengelig hadde ikke det som skjedde videre vært mulig.

Oktober 2022 gikk førsteutgaven av Veum Cup av stabelen. Helgen 14. til 16. oktober var det duket for fotballfest på Merkurbanen i Fredrikstad. 18 lag fra Østfold, Akershus og Oslo tok turen til det som for bare seks måneder siden var utenkelig. Cupen ble en suksess hvor Rygge (G14), Skedsmo (G15) og Loka (G16) stakk av med seieren.

Se fullt cupresultat her.

Helt til slutt i vårt første år spilte seniorlaget treningskamp borte mot Berg-B i Halden. Kampen gikk av stabelen 3. november klokken 20.00. Resultatet gikk ikke helt vår vei (og endte 7-1 til Berg B, målscorer for Veum BK var Pål-Anders Antonsen), men likevel en historisk begivenhet i et ellers ganske innholdsrikt år.

FELLESSKAP, GLEDE OG INKLUDERING